A konkurenciaelemzés gyakori kérdései

Hatékonyabban szeretnék értékesíteni, de nem akarom a létszámot emelni. Megoldható ez?

Erre több lehetőség is kínálkozik. Emelhető az egy főre kiosztott feladatok száma, vagy külső források vonhatóak be. Mi az utóbbi kapcsán tudunk hatékony segítséget biztosítani automatizált rendszerünk segítségével.

A partnerek igényelnék, hogy objektív piaci információkat is kapjanak, van erre eszköze?

Ez egyre inkább elvárt a partnerek részéről, kiemelten a B2B üzletágban. Mialatt az értékes információ megszerzésére fordítható idő egyre kevesebb, az is elvárt, hogy kulcsvevők felé nyújtott szerviz tevékenység költséghatékonyan és megkülönböztető módon bővüljön. A felhő alapú szoftverünk segítségével tudjuk támogatni a vevőket is.

Pályázni szeretnénk, de a piac, konkurencia felmérése és helyzetének meghatározása hiányos, lehet ezt valahogy gyorsan pótolni?

Ez attól függ, hogy mely piacról van szó. Más a gyógyszeripar a bankszektor vagy biztosítási piac. A pályázatoknál leginkább arra kíváncsiak, hogy felmértük e igazán mi várható egy adott piacon, illetve fel vagyunk e a lehetséges változásokra készülve. Én erre a problémára inkább konzultációt javasolnék első körben.

Szeretnék naprakész lenni, de nincs olyan munkatársam, aki rendszeresen foglalkozzon piac monitorozásával, erre most nekem sincs időm.

Valóban fontos a naprakészség, mivel nem csak a versenytársak, de a törvényi szabályozások is folyamatosan változnak. Amennyiben a részleteket jobban megismerjük, biztosan tudunk ebben segíteni. Vannak betanított munkatársaink, akik ismerik a szoftver használatát és alkalmasak erre a feladatra.

Szintetizálni akarjuk a rendelkezésére álló piaci adatokat, lehet ezeket központilag rendszerezni úgy, hogy a heti vagy havi hírlevél mellett bármikor az értékesítők is meg tudják nézni?

Igen, a szoftverünk erre is alkalmas. Továbbá statisztikai elemző részt is bele van építve, éppen az elemzések okán.


Segíthetünk?

Kérjük adja meg elérhetőségét, illetve mely termékünkkel kapcsolatban kér tájékoztatást. Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott adatok alapján.