Járjon egy lépéssel a konkurensei előtt!

A konkurencialista készítés

Egy átlagos vállalkozó ismeri a termékét. Egy tehetséges vállalkozó ismeri a célpiacát. Egy sikeres vállalkozó pedig ismeri a konkurenciáját is.

Szeretné, ha előre sejthetné, mit fog lépni egy konkurense? Valóban tudja, hogy kire a legérdemesebb figyelni, ki jelenthet veszélyt a vállalkozására? Sejti, hogy miből van a legnagyobb vetélytársai bevételének jelentős része? Nem kell találgatnia, ha professzionális versenytárs elemezést használ!

A konkurencialista összeállítása az üzleti terv egyik legfontosabb lépése, hiszen alapvető stratégiánkat határozza meg. A vetélytárs-analízis segítségével nem csupán vállalkozásunk helyzetéről kapunk képet, hanem hosszú távú stratégiai döntéseket is meghozhatunk. A konkurenciát tartalmazó adatbankunk alapján arról is képet kapunk, hogy egy lépésünk (például új termékkör bevezetése) után milyen reakció várható az egyes konkurens piaci szereplőktől.

Előny a sakkjátszmában

Az ellenfél megismerése alapvető stratégiai lépés az élet minden területén. Egy átfogó konkurencialista több kulcsparaméter alapján sorolja be versenytársainkat (mérleg, munkavállalói létszám, beruházások méretei stb.). Monitorozhatjuk, hogy milyen a konkurensek és a vevők kapcsolata, milyen beszállítói körrel dolgozik, mekkora tartalékai vannak.

Ha látjuk, milyen csatornákon kommunikálnak a vetélytársak, mely termékelőnyökkel nyerik a legtöbb megrendelés, illetve honnan szerzik be a termékeket, olyan információk birtokába kerülünk, melyek kiemelkedő előnyhöz juttatnak bennünket.

Ügynökségünk a konkurenseiről megismerhető információkat összegyűjti, elemzi és tárolja egy adatbankban. Ez az információhalom elsődlegesen segít Önnek, hogy a piacon pozicionálja saját helyzetét, előre figyelmeztetheti üzletét veszélyeztető konkurensek megjelenésére és megerősödésére, másodsorban pedig segít az ideális beszállítók és termékkör kialakításában is. Tanuljon a konkurenseitől: lesse el a jó dolgokat, kerülje el az ő hibáikat. Előzze meg őket mindig egy lépéssel!

A konkurenciamonitoring szolgáltatásunk természetes része a sajtófigyelés, így ezzel a csomaggal nem maradhat le semmiről, ami a piacán történő versenytársmozgásokat illeti. Tartsa számon a vezetőváltásokat, az uralkodó trendeket, időről időre figyelje a konkurencia célcsoportjait is, tehát mindig legyen friss, naprakész információja a konkurenseiről.

Szinte biztos lehet benne, hogy a versenytársai már figyelik Önt! A legjobb döntést akkor hozhatjuk meg, ha a lehető legtöbb információ áll a rendelkezésünkre. Ismerje meg versenytársai jövőbeli terveit, hogy azok szerint alakíthassa a saját stratégiáját!

Segítünk a konkurenciaelemzésben: kérje tájékoztatónkat most!


Segíthetünk?

Kérjük adja meg elérhetőségét, illetve mely termékünkkel kapcsolatban kér tájékoztatást. Munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot a megadott adatok alapján.